Cursuri pentru copii

 Antrenamentele pentru copii sunt structurate în aşa fel încât aceştia să înveţe treptat cum să stăpânească elementele de bază: poziţia, echilibrul, deplasarea, distanţa optimă.

Aikido este o artă marţială extrem de complexă şi uneori dificil de înţeles la vârste fragede. Dar tocmai pentru că este atât de complexă conţine suficiente elemente cu grade de dificultate diferite astfel încât să acopere nevoi diverse pentru vârste şi categorii de practicanţi diferiţi.

În toate artele marţiale se practică acordarea de grade practicanţilor, atât adulţi cât şi copii, în funcţie de pregătire, până la centura neagră, care însă nu poate fi obţinută înainte de vârsta de 15 ani. Acest lucru, împreună cu disciplina specifică practicată în dojo-urile de arte marţiale ajută la dezvoltarea armonioasă a copiilor atât în plan fizic cât şi psihic. Înţelegerea ierarhiei şi a disciplinei japoneze, împreună cu lucrul în echipă este esenţial pentru poziţionarea corectă în societate.

Pentru a stimula interesul copiilor, progresul practicanţilor se marchează prin acordarea de “trese”, câte 1-3 trese pentru fiecare interval dintre 2 centuri colorate consecutiv. Mai mult, în cadrul Federaţiei Române de Aikido există posibilitatea participării la “Campionatul Naţional de Kata pentru Copii şi Kadeţi”. Participarea e opţională şi are ca obiectiv promovarea aikido-ului şi a spiritului sportiv, formarea caracterelor şi dobândirea obişnuinţei de a evolua în condiţii speciale.

Federaţia Română de Aikido este singura federaţie de aikido din România recunoscută de Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret iar antrenorii aparţinând acestei federaţii au urmat cursurile Şcolii Naţionale de Antrenori.

TARIF: 4h30m/săptămână: 150 Lei/Lună – Pentru 2 Frați: 200Lei/Lună

 

Abonează-te la Newsletter

Fii la current cu noutăţile Aikido Club Kazumi!

Mă abonez