Aikido

Aikido este una dintre cele mai complexe arte marțiale japoneze și se poate traduce ca fiind calea (Do) armonizării (Ai) energiilor (Ki).

 

Practica Aikido-ului permite uniunea dintre fizic, psihic, mental și social, conducând la perfecționarea personalității umane. Prin înțelegerea superioară a ceea ce numim luptă, Aikido asigură comportamentului uman coerență și stabilitate. Practicantul de Aikido se angajează pe o cale care-l conduce dincolo de limitele corpului și spiritului luate separat și la capătul careia se va regăsi pe sine, mai senin și înțelept.

Aikido, prin tehnicile și principiile sale, imită elementele naturii, atât în calmul cât și în înlănțuirea lor. În procesul de învățare a Aikido-ului se recurge la exemple, comparații și metafore nu numai pentru a explica un lucru sau altul, ci mai ales, pentru a concretiza sau vizualiza anumite tehnici sau atitudini.

Modelul eroului japonez nu se suprapune peste imaginea cavalerului războinic din alte părţi ale lumii. Un samurai nu trebuia să fie înalt şi musculos ca să fie puternic. El putea fi mic de statură, putea să aibă un handicap sau putea fi o femeie, asta pentru că în estetica japoneză nu există echivalenţă între eficienţă şi forţă.

De multe ori, vechii eroi japonezi sunt adesea indivizi cu imperfecţiuni, dar care-şi adună forţele şi câştigă din ceea ce alte culturi ar considera o formă de slăbiciune. Asta ar putea explica succesul şi misterul artelor marţiale japoneze dar și popularitatea lor crescândă în societatea modernă.

Abonează-te la Newsletter

Fii la current cu noutăţile Aikido Club Kazumi!

Mă abonez